Nasveti pri prodaji

Želite prodati svojo nepremičnino in ne veste, kako se lotiti prodaje?  Olajšajte si skrbi z našimi nasveti.


1. korak: poiščite nepremičninskega strokovnjaka
 

Nepremičninski posli so običajno zaradi visokih vrednosti nepremičnin povezani z visokimi tveganji in posledično so tudi napake lahko velike in drage. Zato svetujemo, da se povežete s strokovnjaki iz tega področja. Nepremičninski agent vam je na voljo v naslednjih korakih:
  • priprava prodajne strategije,
  • oglaševanje nepremičnine v sredstvih javnega obveščanja,
  • organizacija in vodenje ogledov,
  • sodelovanje pri pogajanjih glede končne cene nepremičnine ter
  • usklajevanju ostalih interesov kupca in prodajalca.
Pomembno je, da nepremičninskega agenta poučite o vseh lastnostih nepremičnine. Zaupajte njegovim tehnikam prodaje in izkušnjam, ki mu omogočajo hitro ločiti med resnimi in špekulativnimi kupci.
 

2. korak: Pripravite nepremičnino za ogled
 

Ko pripravljate nepremičnino za ogled, skušajte nanjo gledati z očmi kupca. Kaj je tisto, kar bi kupca motilo? Kaj bi lahko z minimalnimi stroški spremenili? Če prodajate nepremičnino za bivanje, naredite v njej prijetno vzdušje, pospravite jo. Verjemite, prvi vtis, ki ga potencialni kupec dobi, je najpomembnejši.
 

3. korak:  Realizacija prodaje nepremičnine
 

Ko dobite ponudbo za nakup nepremičnine s ceno, ki je vam sprejemljiva, zaupajte nadaljnja dejanja nepremičninski agenciji, ki bo poskrbela za varen prenos lastninske pravice tako za vas, kot tudi za kupca. Preverite katere storitve Inteleks opravi za vas, da bo vaš nakup varen in brez zapletov.

Zaupajte našim dolgoletnim izkušnjam in se odločite za sodelovanje z nami!