Nasveti pri nakupu

1. korak: Ugotovite kakšne so vaše potrebe!

Nakup nepremičnine za mnoge predstavlja enkratno dejanje v življenju.  Zato vam svetujemo, da si pred nakupom vzamete čas in odgovorite na naslednja vprašanja:

1. Za koliko časa kupujem nepremičnino?
Če je obdobje daljše, izberite takšno, ki vam bo koristila tako danes kot tudi čez leta.

2. Ali je lokacija primerna zame in za mojo družino?
Temeljit premislek posvetite lokaciji, vašemu novemu okolju, v katerem boste živeli. Predhodno ga obiščite, morebiti navežite stike z ljudmi, ki tam žvijo, saj vam bodo dali informacije iz prve roke. Preverite bližino avtobusne postaje, vrtca, šole in druge infrastrukture. 

3. Želim novogradnjo ali "grem" v adaptacijo?
Nadalje se vprašajte koliko truda ste pripravljeni vložiti v »novo« nepremičnino. Imate namen kupiti že opremljeno stanovanje / hišo? Želite starejšo in jo adaptirati? Nemara bi se raje odločili za novogradnjo? Vse te možnosti so povezane s finančnimi okvirji, vendar denar naj ne bo edino vodilo.

4. Vzemite si čas in si oglejte si vsaj 5 nepremičnin
Svetujemo vam, da si pred končno odločitvijo ogledate več potencialnih nepremičnin, saj jih boste lahko med seboj primerjali in našli optimalno rešitev za vas.
 

2. korak: Odločite se za eno nepremičninsko družbo


Ko imate popolno predstavo o nepremičnini, ki vam je dosegljiva, se povežite z nepremičninsko agencijo. Priporočamo ekskluzivno sodelovanje z eno nepremičninsko agencijo, ki se bo samo za vas maksimalno potrudila. Po potrebi bo že sama navezala stike z drugimi agencijami. Pogovorite se z nepremičninskim agentom in natančno definirajte svoja pričakovanja glede vaše bodoče nepremičnine.

Zakaj sodelovanje z nepremičninsko družbo?

  • Prihranite čas: agenti so seznanjeni z množico nepremičnin, ki se na trgu prodajajo in bodo glede na vaše kriterije naredili ožji izbor tistih, ki so vredne ogleda.
  • Strokovna podpora: nepremičninski agenti temeljito preučijo ozadje nepremičnine, vas opozorijo na morebitne napake ter možnosti njihovega reševanja.
  • Varnost: pri denarni vrednosti, ki jo predstavlja nakup nepremičnine je poglavitnega pomena, da bo vaš denar pod varnim nadzorom, v času, ko bo potoval od vas do prodajalca nepremičnine in ravno tako, da bo vaša izbrana nepremičnina na dan prenosa denarja brez bremen.

3. korak: Izbrali ste nepremičnino - kako naprej?


Ne pozabite, da v nepremičnino vlagate večino svojega finančnega imetja zato stvari ne prepustite naključju. V ozadju prenosa lastništva na nepremičnini se včasih skrivajo pasti, ki vas lahko drago stanejo. Obrnite se na strokovnjake in ostanite brez skrbi. Prava nepremičninska agencija bo poskrbela, da bo vaš nakup varen. Preverite katere storitve vam nudi Inteleks, da bo vaš nakup varen in brez težav.

Zakaj bi torej tvegali svoj denar? Zaupajte vaše povpraševanje pravim strokovnjakom z visokimi etičnimi in moralnimi vrednotami.

Ne čakajte na pravi trenutek, kontaktirajte nas še danes!